/ ThinkStock/Getty Images
Шест години при първоначален строг режим ще лежат в затвора бившите полицаи Стефан Модев и Петър Атанасов, обвинени в грабеж на микробус със 78 мастербокса цигари на стойност 290 000 лв. от склад на Кукленско шосе в Пловдив в края на май, 2017 година. Окръжният съд  в Пловдив ги призна за виновни за грабежа от търговеца на контрабандни цигари Еркан Хаков.
 
Съдът върна зад решетките полицаите, обвинени в рекет и грабеж

Бившият младши инспектор в сектор „Общинска полиция“ е признат за виновен и за притежание на пистолет „Макаров“ и боеприпаси за него – 8 бойни пистолетни патрони и 8 стоп патрони, като не е взел необходимите мерки за сигурност при съхранението им и ги е държал извън метална каса. За това престъпление съдът го осъди на една година затвор, но накрая му наложи едно общо наказание от шест години.
 
Директорът на полицията в Раковски остава в ареста

Припомняме, че Модев бе обвинен и в съучастие с бившия шеф на РУ Раковски Георги Илиев, който също беше арестуван с други двама негови подчинени през април миналата година, тъй като  рекетирал за подкуп от 20 000 лева търговеца на цигари без бандерол от „Столипиново” Метин Мустафа.
 
Бившият разузнавач от Криминална полиция Петър Атанасов получи присъда само за грабежа. Решението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване в срок от 15 дни пред Пловдивския апелативен съд.