арест
арест / / ThinkStock/Getty Images
Пловдивският окръжен съд разглежда днес жалбата на полицая, който беше задържан за трафик на мигранти. Припомням, че Карловският районен съд му определи постоянна мярка „задържане под стража“, която той обжалва.
 
29-годишен служител на СДВР не е действал сам. На 5 август вечерта групата тръгва с 4 автомобила да превозва афганистански граждани от Бургас към София. В ранните часове на другия ден част от афганистанците, влезли в Бургас от Турция, с цел да преминат България за да стигнат до Западна Европа, са превозени до столицата и се налага да бъдат транспортирани още 6 от тях. Единият от шофьорите в групата се връща да ги вземе от района на Бургас.
 
По време на пътуването до столицата "Мерцедес"-ът, в който са били афганистанците и е бил шофиран от обвиняемия, е спиран неколкократно на АМ "Тракия" от полицейски служители за проверка, но всеки път неуспешно. Стигайки до отбивката за Карлово, полицаят свива към града. Там изоставя 6-мата афганистански граждани и ги уговаря, че срещу 100 долара ще "оправи работата с полицията", взима им парите и бяга. По пътя раздава багажа им на роми, като преди това прибира по-ценните неща.
 
Малко по-късно обвиняемият е заловен в района на Пирдоп. За транспортирането на чуждите граждани 29-годишният полицейски служител се е договорил с тях да получи 2000 лева. Той е направил пълни самопризнания пред разследващите.