Ральо Ралев в студиото на Дарик Пловдив
Ральо Ралев в студиото на Дарик Пловдив / netinfo

Социална програма ,,Мобилен социален екип”, която се осъществява от 01.02.2018 г. на територията на район ,,Северен” съвместно  сОбластния съвет на БЧК, внесе отчет за дейността на програмата в районната администрация, съобщи кметът на района Ральо Ралев.

Основната цел на програмата ,,Мобилен социален екип” е подкрепа чрез предоставяне на социални услуги и сигурност на уязвими хора, изпаднали в кризисна ситуация.

През периода са изпълнени  следните дейности:

-Функциониране на денонощен национален телефон – 0700 147 44, който е на разположение денонощно. В кол-центъра гражданите могат да заявят своите проблеми.

От регистрираните обаждания за отчетния период се установява трайна тенденция за увеличаване на процента на подадените заявки в сравнение с търсещите информация.

 -Осъществяване на заявки. През месец юни са изпълнени 109 услуги от каталога на програмата. За месец юли в район ,,Северен” са регистрирани 161 услуги, 21 обаждания.

- Проведени са две работни срещи на Обществения съвет. Бяха регистрирани доброволци, които се включиха в действие. Създаде се регистър и организация за включване в програмата. Продължиха  информационните кампании, които имат за цел да информират гражданите за стартиране на програмата, нейните цели, дейността й, партньорските организации, начина за включване в програмата и как се подават сигнали на денонощния телефон 0700 147 44.

През отчетния период бяха подпомогнати самотни възрастни хора с хранителни пакети на територията на района. Продължи и кампанията ,,SOS! Час внимание”, в която доброволци посетиха и дариха внимание на възрастни хора в ,,Северен”.