Подготвят палатки и фургони с отопление за бедстващите в Хасковско
Подготвят палатки и фургони с отопление за бедстващите в Хасковско / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Подготвят палатки и фургони с отопление за бедстващите в Хасковско
50054
Подготвят палатки и фургони с отопление за бедстващите в Хасковско
  • Подготвят палатки и фургони с отопление за бедстващите в Хасковско

Ситуацията в Силистренска област остава най-критична към момента. Всички пътища там са затворени с изключение на главния път Силистра - Шумен, съобщи в Пловдив министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Като цяло обстановката в страната е нормализирана, магистралите са почистени и основните проходи са отворени, допълни тя. Пътищата в Хасковска област са затворени, но това е заради бедственото положение там. От Пловдив министър Павлова заминава за Бургас, където ще провери какви са щетите, нанесени от морската буря вчера.

Имаме готовност да подпомогнем нуждаещите се в Хасковска област по линия на „Бедствия и аварии", както и чрез Програмата за развитие на селските райони към земеделското министерство. Има и много дарения, които ще бъдат разпределени след анализ от страна Кризисния щаб. Предвидени са палатки с отопление, фургони и средства за ремонт на разрушените жилища, каза още Павлова.

Най-спешното, което се прави за предотвратяване на ново бедствие вследствие на топенето на снеговете, е преглед на състоянието на микроязовирите, подчерта министърът. По думите й голяма част от тях са бетонирани и не могат да бъдат контролирано изпускани.

Чуйте и от прикачения звуков файл.

Министър Лиляна Павлова е в Пловдив по повод провеждането на информационен ден по инициативата JESSICA. На срещата ще бъдат представени параметрите на подписаното споразумение между Европейската инвестиционна банка - като управляваща Холдинговия фонд по инициативата, и водещите акционери на програмата.