Плуващи фекалии изгониха плажуващите по река Стряма
Плуващи фекалии изгониха плажуващите по река Стряма / Дарик архив

Плажуващите около река Стряма в района на град Баня са се изправили на нокти, след като видели да плуват фекалии във водата, пише сайтът Karlovo.tv.

"Както си стояхме на прохлада и чистота в съботния следобед, изведнъж водата в реката потъмня и започна да се носи ужасна воня", разказаха потърпевши, които възмутени напуснали района и се прибрали в жегата в домовете си, след като станало ясно, че не им е ден за плаж.

Те веднага се обадили на спешния тел. 112, на община Карлово, на РИОСВ, както и на кмета на Баня Стамен Гешев. Според местните хора над фермата на животновъда Иван Трифонов водата е чиста, но под стопанството била мръсна.

Кметът веднага отишъл на място, разговарял с бизнесмена, който пък от своя страна направил незабавна проверка във фермата си. Оказало се, че заради запушена шахта мръсните води прелели и отишли в реката. Трифонов е успокоил още, че няма химикали.

Експерти от РИОСВ вече са взели проби. По първоначални данни няма изменение на състава на водата, но официалните резултати ще бъдат обявени в началото на идната седмица.