/ община Пловдив
Проявите в 18-тото издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” – Пловдив 2021 започнаха с творческо ателие между възпитаниците на пловдивския център за таланти „Арт Войс Център и френските изпълнители – близнаците Джес и Уесли от  Jessandwest, които вече имат много приятели и почитатели в Пловдив от участието си миналата година.

Официалното откриване е тази вечер от 19 часа с концерт с вход свободен на Южната тераса на ДК „Борис Христов”. Френските музиканти ще акомпанират на българските таланти в съвместен концерт.

Ученичка от Стара Загора е сред най-добрите франкофони в страната

Най-малката участничка в концерта довечера Ния Нейкова е само на 9 години, а публиката ще може да се наслади на впечатляващи и завладяващи изпълнения на звездата с опит Ива Ичевска, на талантливите Йоана Ташева, която е на 10 години, на Георги Нейков на 18 години и Кристиан Павлов на 15 години и още таланти възпитаници на Арт Войс Център, които ще изпълнят популярни шансони, но със специално направен, много интересен съвременен аранжимент.

В концерта ще вземат участие българските лауреати, печелили конкурса през изминалите години, като Марина Спасова, Надежда Димова и Йосиф Бъмбин.

Талантливата Венета Павлова от ЕГ „Иван Вазов” ще рисува на сцената, вдъхновена от изпълненията на участниците и мечтата за обучение по специалността в реномиран френски университет.

На 14 юли, в Деня на Бастилията и Национален празник на Франция рецитал ще изнесат близнаците Джес и Уесли от  Jessandwest, победители през 2019 год. в  музикалния формат по френската национална телевизия, „Талантът на Франция”.
 
община Пловдив