/ Дарик Пловдив
Заради падащи камъни е затворен пътят Рудозем – Смилян. Временното ограничение на движението е въведено снощи около 21:30 ч, след като пет пъти машините на пътно поддържащата фирма е разчиствала участъка от разклона за село Вълчан до Смилян, но скалната маса продължавала да пада.

Падащи камъни
Дарик Пловдив

„Решихме да го затворим, тъй като постоянно падат камъни, като при последния опит за разчистване е била застрашена сериозно и техниката. Надяваме се днес до 12:00 ч., участъкът да бъде разчистен и пътят да е пуснат за движение“, коментираха от дежурната част на Областно пътно управление в Смолян.

Падащи камъни
Дарик Пловдив

Шофьорите да се движат с повишено внимание, спазвайки пътните знаци по обходен маршрут с. Смилян – с. Чокманово – с. Фатово – Рудозем и обратно.

Тази сутрин над 50 машини са обработвали пътните участъци по високите части на Родопите, против заледяване. Отново от пътните служби предупреждават, че в района на цялата републиканска пътна мрежа на територията на област Смолян има опасност от падащи камъни.

Падащи камъни
Дарик Пловдив


До утре на обяд ще продължи обследването и обрушването на ската над затворения за движение, поради активирало се срутище път II-82 София Самоков в района на Дяволския мост. Вчера вечерта пътят беше затворен поради срутване на скална маса на част от пътното платно, вследствие на обилните валежи от дъжд и сняг. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
 
В момента пътният участък се разчиства. Трафикът е пренасочен по обходни маршрути:
• по път III-181 София – Бистрица – Ярема;
• по път III-822 Ново село – Живково - гр. Ихтиман - АМ „Тракия“;
• или II-62 Самоков – Дупница – АМ „Струма”.
Очаква се утре на обяд да се възстанови движението по пътя. Дотогава ще се извършват огледи от екипи геодезисти и алпинисти, и ще се обрушват опасни скали от ската над пътя.