Отложиха делото за убийството на митничаря Георги Дребчев
Отложиха делото за убийството на митничаря Георги Дребчев / снимка: DarikNews.bg, архив

Окръжният съд в Пловдив отложи за 19, 20 и 21 октомври делото за убийството на митничаря Георги Дребчев, извършено преди 16 години. Броят на 70-те свидетели бе редуциран значително за разпитите, които предстоят на тези 3 дати.

Родителите на убития бяха конституирани като частни обвинители и граждански ищци. Майката и бащата на Дребчев претендират за обезщетение за нанесени неимуществени вреди за общо 500 хиляди лв. На излизане от съдебната зала сестрата на убития Дора Караиванова заяви, че не вярва бившият кмет на Съединение да е поръчител на убийството.

Окръжният съд в Пловдив започна днес делото за убийството на митничаря Георги Дребчев, извършено в район „Тракия“ преди 16 години. Според разследването митническият инспектор  бил убит  по поръчка на бившия кмет на Съединение Евгени Маринчешки, който почина след катастрофа през 2012 година. Наказателното производство е срещу прекия извършител на убийството Божидар Атанасов. Другият обвиняем по делото е и Иван Карабелов, който действал в съучастие с Евгени Маринчешки.

Отложиха делото за убийството на митничаря Георги Дребчев
netinfo