Отложиха делото срещу служителя на ЕВН, поръчал да обезобразят приятелката му
Отложиха делото срещу служителя на ЕВН, поръчал да обезобразят приятелката му / netinfo

Пловдивският районен съд отложи делото срещу Веселин Симеонов, обвинен че е поръчал да залеят с киселина приятелка му Красимира Иванова от Русе .

Обвиняемият, който е началник на Клиентския енергоцентър към ЕВН в Пазарджик, е възложил поръчката за обезобразяването  на двама частни детективи от бюро „Шанс” в Пловдив и им е превел за целта 1500 лв. по банков път. 
Симеонов, който е семеен, заявил, че е инвестирал твърде много в 34-годишната си приятелка и е поискал тя да бъде трайно обезобразена като наказание за връзката й с друг мъж. Според показанията на двамата детективи, условието било младата жена да остане в болница поне 6-7 месеца, а бруталното престъпление да бъде маскирано като грабеж. За целта трябвало да й бъдат отнети бижута, SIM-карти и кредитна карта, които могат да я свържат с поръчителя. Те съобщили за случая след задържането им за отвличане на гръцки гражданин, заради което са обвиняеми заедно с още три лица.

На заседанието, освен двамата детективи бяха разпитани и приятелката на единия от тях и Красимира Иванова. Делото беше отложено за 29 юли поради неявяването на трима свидетели, както и заради разминаване и противоречия в показанията на двамата детективи.