/ ThinkStock/Getty Images
След седмица в неизвестност, полицията откри 54-годишен мъж починал в гората край Златоград. За изчезването на човека в полицията съобщили неговите близки в последните дни на 2018 г., като според тях нямало следа от него повече от седмица.

Намериха измръзнал клошар в Пловдив

Незабавно след получаване на молбата за издирване, органите на реда в региона се мобилизирали и организирали акция по издирването му. На 31 декември, около 10:00 ч., той бил открит в местността "Чилингирско", землище на Златоград.

Предполага се, че е починал от премръзване, според полицията категорично няма данни за насилствена смърт. По принцип, човекът живеел в Златоград, но често ходил до близко село, като обичал да си попийва и да обикаля пеша.
 
Междувременно 40-годишен мъж от София е бил открит мъртъв, в хотелска стая на Пампорово. Сигналът за откритото безжизнено тяло на човека е бил подаден на 1 януари, около 12:30 ч. Предполага се, че той е получил инфаркт, в следствие, на което е настъпила и смъртта.

Първоначални данни, за насилствена смърт не са установени. Трупът на починалия е транспортиран в МБАЛ "Братан Шукеров" - Смолян, за аутопсия.

Местопроизшествието е запазено и посетено от дежурна оперативна група на полицията в Чепеларе.