Оставката на Кюмюрджиев приета официално, местната структура остава с борд от София
Оставката на Кюмюрджиев приета официално, местната структура остава с борд от София / netinfo
Оставката на Йордан Кюмюрджиев като председател на градското ръководство на ГЕРБ бе гласувана официално днес на заседание на Изпълнителната комисия на партията. Това стана точно седмица, след като неформалният лидер Бойко Борисов заяви, че ще спази принципа си, когато му подадат оставка, да я приема. За председател на групата общински съветници, която е в опозиция, е утвърдена Дани Каназирева.

Националното ръководство определи тричленна комисия, която да приеме от досегашния партиен председател документацията и да отговаря за функционирането на офиса. В нея влизат Дани Каназирева, общинската съветничка Даниела Дженева и управителят на „Хеброс бус” Веселин Дошков. Те обаче нямат правомощия да ръководят местната структура, подчерта членът на Изпълнителната комисия Искра Фидосова пред Дарик. Тя добави, че ГЕРБ-Пловдив ще продължи да се представлява от нея и Красимир Велчев до избор на легитимно ръководство.

С решението на Изпълнителната комисия е разпоредено в следващите 12 дни да бъдат проведени организационни събрания в шестте районни организации. Официално обаче те няма да са за номиниране на нов председател на местната структура.