/ netinfo
Поредните 10 нови паркомата бяха монтирани в „Синя зона“, с което общият им брой стана 33. Те са разположени на възлови места в Пловдив и целта е както да се улеснят гражданите, така и да се ограничи субективният фактор, коментира зам.-кметът по транспорт на Община Пловдив Златин Велев.

Три паркинга без касиери заработват в Пловдив

Нови автомати за таксуване има на кръстовището на ул. „Булаир“ с ул. „Кръстю Пастухов“, на ул. „Любен Каравелов“ - срещу ул. „Радецки“, ул. „Патриарх Евтимий“ - пред ДКЦ-1, ул. „Хан Кубрат“ - зад съда, на ул. „Цанко Дюстабанов - до университета, в началото и края на ул. „Отец Паисий“, а 3 броя са монтирани на ул. „Опълченска“, съобщи директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ Ненко Калакунов.

Над 70 нови паркоместа в центъра на Пловдив

По думите му, все повече пловдивчани и гости на града избират да заплатят престоя си в „Синя зона“ чрез SMS или паркоматите. Машините са особено предпочитани при кратковременно паркиране, тъй като с тях гражданите могат да се таксуват с 1 лев за 30 минути, достатъчно е след това да поставят издадения талон върху таблото на автомобила си.

Подготвят по-скъп служебен абонамент за паркиране в Пловдив

Паркоматите работят безотказно, независимо от атмосферните условия. Софтуерът им е програмиран така, че след работното време на „Синя зона“, в неделите дни и на официалните празници те не таксуват, допълни инж. Калакунов. Идеята е този начин на заплащане да продължи да се утвърждава, като се предвижда догодина да бъдат доставени още 20 автомата.