/ БГНЕС
Репортаж на Искра Койчева
101429
Репортаж на Искра Койчева
  • Репортаж на Искра Койчева
Обстановката в Куклен след инцидента от уикенда с ромите е спокойна. Както вече Дарик ви информира, пет лица от първоначално задържаните 7, остават в ареста за 72 часа с постановление на районния прокурор на Пловдив.

Потушено ли е напрежението в Куклен?

В неделя група от около 20-на пияни роми нахлухват в къщата на семейство, след като им била направена забележка да намалят музиката. При инцидента пострадаха и полицаи, а едната от патрулките беше потрошена с камъни. 

Петима роми остават в ареста след нападението на полицаи в Куклен, двама служители на реда са пострадали

След като полицейските сили пристигат на мястото на инцидента, те срещат съпротива от страна на 20-ата роми, които нападнали служителите на реда. Към момента обстановката в града е спокойна, заяви шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. 

Седем души са в ареста след нападение на полицейски екип в Куклен

Обвинения за хулиганство с изключителен цинизъм, за нанасяне на лека телесна повреда, както за и унищожаване на предно и задно стъкло на служебния полицейски автомобил, са повдигнати на 40-годишна жена, трима мъже на възраст 22, 25 и 21 години и на 16-годишно момче. "Касае са за битов инцидент", обясни районният прокурор на Пловдив Чавдар Гошев.

В Куклен и днес има осигурено полицейско присъствие. Разследването по случая продължава.