/ iStock/Getty Images
Общият брой на пациентите с COVID-19, жители на Пловдивска област, е 703 към днешна дата, съобщиха от медицинския щаб.

Те са разпределени така: Пловдив – 439, Карлово – 36, Кричим – 22, Хисаря – 6, Родопи – 63, Стамболийски – 18, Калояново – 5, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица - 17, Асеновград – 32, Брезово – 2, Куклен – 7, Садово – 7, Първомай – 2, Съединение – 8, Сопот - 5. Оздравелите пациенти са 158, като през последните 24 часа са 11. На домашно лечение са 427.

Има един починал – жена на 66г. с придружаващи заболявания - диабет и високо кръвно налягане. Към момента са хоспитализирани 92 лица – 4 са сред днешните случаи. Това са 3-ма мъже на 28г., 35 г. и 46 г. и жена на 71 г. Състоянието им е задоволително.

В хода на епидемиологичното проучване до момента са установени общо 9 случая от ВМЗ - Сопот, контактни на вече съобщените две служителки /от контрола на един от цеховете/. Една жена е хоспитализирана, останалите са на домашно лечение. Четирима са от един семеен кръг, а другите 5-ма са техни контактни лица. Повечето са от село Куртово, има от Карлово и от Сопот. Предприети са всички мерки от страна на ръководството на завода за извършване на дезинфекция и тестване на работниците – една част от тях в момента са в отпуска.

Сред новорегистрираните към днешна дата има дете на 10 г. от Община Родопи, контактно на баба си. То е на лечение в дома си.

Най-възрастният пациент за последното денонощие е на 80г. от Пловдив, който също е под домашна карантина.

Диагностицирани са 3-ма служители, работещи в склад за медицински изделия. Те са се изследвали по собствено желание. Сред контактните им лица и колеги няма други положителни. И сред тях няма хоспитализирани.

През изтеклото денонощие няма нови регистрирани медицински лица. Относно обявените от вчера 4 случая от РЗИ уточниха, че единият от лекарите работи в ДКЦ-1, а другият медик и двете медицински сестри са от УМБАЛ „Св. Георги“. Връчени са предписания и са предприети необходимите мерки в здравните заведения.