Обявяват кой е най-добрият град за живеене в България
Обявяват кой е най-добрият град за живеене в България / Дарик архив

Официалната церемония по обявяването на "Най-добрият град за живеене в България" ще се състои днес от 15,30ч. в City Mark Art Center в София. В деветото издание на проучването участваха 27-те областни града в страната, които бяха оценени по 31 критерия.

Освен приза „Най-добър град за живеене в България“, по традиция на церемонията ще бъдат наградени и градове в различни категории, сред които Бизнес град, Зелен град, Перспективен град, Хай-тек град, Град-герой и други.

Ще бъдат връчени специалните награди на слушателите на Дарик радио и читателите на в. „24 часа“.

Досега наградата за най-добър град е печелена два пъти от Варна (2007 и 2008 г.), три пъти от София (2009, 2011 и 2014 г.), три пъти от Бургас (2010, 2012 и 2013 г.) и един път от Велико Търново (2013 г.).

Икономиката е критерият, в който Пловдив е най-силен“. Това заяви преди месец в ефира на Дарик кметът Иван Тотев. Той бе категоричен, че в момента градът ни е предпочитано място за живот на хора от цялата страна, както и за работа на местни и чуждестранни инвеститори.

Проектът "Най-добрият град за живеене в България" се реализира от Дарик академия в партньорство с Дарик радио и вестник „24 часа“.