Има нов развой по скандалния случай с малтретираното 5-годишно дете от Пловдив, съобщи NOVA. Девет месеца след жестокото посегателство, изправят заподозрения пред съда. Срещу 35-годишният Петър Чернев са повдигнати шест обвинения - за нанесен побой, принуда, изтезание и др. Ако бъде признат за виновен, го грозят до 5 години затвор. Очаква се съдът да насрочи делото до дни.

5-годишното момченце буквално беше обезобразено след побой. Била е горена и косата му. От прокуратурата в града казват, че майката и мъжът, с когото живеела, всъщност многократно са малтретирали детето - както физически, така и вербално.

5-годишното малтретирано момче вече е при баща си (ВИДЕО)

В момента за момчето се грижи биологичният му баща в Германия.

„По данни на бащата детето е относително добре, посещава психолог и логопед. Не стои повече от 5 часа в детската градина, защото започва да проявява реакции. През ноември му предстои поредна пластична операция, след което ще има два месеца възстановяване. След това ще му бъдат присадени фоликули, за да се възстанови космената обвивка на главата”, заяви адвокат Васил Попов, защитник на детето.

По думите на бащата майката се обаждала по 2-3 седмично, за да пита как е синът ѝ. Според адвокат Попов жената е присъствала на някои от издевателствата над детето. Сега тя е с обвинение за съучастие, обясни адвокатът.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
NOVA