/ Снимка: Главна прокуратура
Проверка за установяване на самоуправство по случая със заградена улица в Асеновград започва Районната прокуратура в родопския град. Телена мрежа и бетонна ограда от няколко дни блокират ул. „Сливница“, като собствениците на имота са отцепили района. Това възпрепятства единствения достъп до домовете на живущите в близост, които са депозирали две жалби до прокуратурата.
 
Изправят пред съда обвинения в корупция главен архитект на Асеновград

От дирекция „Незаконно строителство“ в местната община вече са извършили проверка на място, твърдят жителите на кв. „Христо Ботев“. Според експертите оградата е незаконна и трябва да се събори.
 
Протестите срещу застрояването на парцела са отпреди половин година, а реакциите на живущите там са заради решение на местния парламент, с което мястото се променя от зелена площ в терен за застрояване.
 
Припомням, че в резултат на действията на асеновградчани, на редовното си заседание на 11 юли т.г. местният парламент отмени предишното си решение за застрояване на градинката. Въпреки гражданското недоволство обаче се стигна до бетонирането на улицата и ограждането на имота.
 
Местните отново са депозирали докладна до Общинския съвет. В нея те настояват още на следващата сесия старейшините да вземат решение и да възложат незабавно стартиране на отчуждителни процедури.