Наказват квестори за безотговорно поведение
Наказват квестори за безотговорно поведение / www.sxc.hu

Предложение до директорите на няколко училища в Пловдив и областта за наказание на квестори е изпратил началника на РИО в Пловдив Павлинка Кацарова. Причина за препоръките са грешки и неизпълнение на задълженията на учителите по време на външните оценявания тази година.

26 писмени работи по български език и литература ще бъдат анулирани заради квесторите, които са допуснали учениците да напишат имената си на черновите. Това заяви ст. експертът по основно и средно образование Соня Мелоян. Тя заяви, че тези грешки са фатални както за децата, така и за родителите им.

Предложение за наказание има и за директорите на спортното училище в града „Васил Левски" Любен Жилков, ЕГ „Иван Вазов" Марияна Генчева, училището в Ново село и други. Причина са финансови провинения и нарушения на нормативни документи. Някои от тях се взимат много на сериозно, държат като собственици на училищата и управляват еднолично, обясни Кацарова. 

Павлинка Кацарова съобщи, че до седмица трябва да станат ясни резултатите от проверките на „Икономическа полиция" за „мъртви души" в учебните заведения в Пловдив и областта. Тя заяви, че се работи по сигнали и във Вечерната гимназия, която се помещава в сградата на СОУ „Пейо Кр. Яворов". Там липсват от 5 до 10 ученика в клас, уточни Кацарова.