Награждават петокласници, подали сигнал за пожар
Награждават петокласници, подали сигнал за пожар / netinfo

Двама петокласници от ОУ „Кочо Честименски" ще бъдат наградени, заради подаден от тях сигнал за пожар. Преди месец в къща на ул. „Дружба" на метри от училището избухват 2 газови бутилки. Томислав Драчев и Камен Михайлов първи са се обадили на телефон 112, за да сигнализират за пожара. Двамата ще получат по един комплект за шах от зам.-кмета по спорта, младежките дейности и социалната политика Георги Титюков.

Официалното награждаване е от 09,30 часа в сградата на ОУ „Кочо Честименски".

Голям пожар горя в двуетажна къща в района на Районната здравноосигурителна каса на 2 февруари. При инцидента няма пострадали. На място бяха 4 противопожарни автомобила. Една възрастна жена бе откарана в болница за преглед.

Според пожарникарите, направили първоначалния оглед, огънят е тръгнал от газов котлон, вследствие на което са избухнали 2 или 3 газови бутилки. Най-вероятно е гръмнал и газов бойлер. Горящата къща се намира на 10-ина метра от училище „Кочо Честименски". На мястото на инцидента бе и областният управител Здравко Димитров. В близост до къщата се намира и сградата на областна администрация.

Томислав Драчев от 5-и клас в училище „Кочо Честименски" е подал сигнала за пожара около 14.00 часа на тел.112. Децата от класа са видели как млада жена с бебе в ръце тича навън от къщата и казва, че домът й гори. Огънят бе потушен 2 часа, след като избухна.