/ Дарик архив
Специални сили
99211
Специални сили
  • Специални сили
28 са вакантните места във военното формирование на Силите за специални операции, съобщи командирът на 68 бригада бригаден ген. Явор Матеев. Той допълни, че очаква местата да бъдат запълнени от млади цивилни граждани.
 
В деня на отбелязване на професионалния празник на военните парашутисти – 18 октомври, ще има щанд на специалните сили, на който хората, решили да изберат тази професия, да могат да се запознаят с условията на кандидатстване и с евентуалната им предстояща работа.
 
Бригадният командир поясни, че заповед за това последно попълнение има по всички военни окръжия в страната и много се надява тя да е добре разгласена, за да има достатъчно кандидати.
 
За поредна година на 18 октомври Силите за специални операции ще отбележат професионалния си празник – Деня на парашутиста. Проявите са на 17 октомври в Пловдив и на 18 октомври в София.
 
За първа година на честването в Пловдив ще бъдат отличени и журналисти, които подкрепят и показват съпричастност към каузата на Силите за специални операции, каза ген. Матеев.
 
На същинския ден, в който е професионалният празник – 18 октомври, Денят на военния парашутист ще бъде отбелязан в София, на Алеята на парашутистите. В 12.30 часа на пл. „Народно събрание“, пред паметника на военния парашутист, ще бъдат положени венци и цветя.
 
Чуйте и от приложеното аудио.