арест
арест / iStock/Getty Images
Мъж и две момчета са задържани за извършен грабеж на Руския пазар в Пловдив, съобщи от Окръжната дирекция на полицията в града.

Около 11. 00 часа в неделния ден, 68-годишен жител на гр. Пазарджик посетил битака на Руския пазар в Пловдив, където бил нападнат и ограбен. Чрез сила била измъкната чантата му - тип борсета, в която се намирал портфейл със сумата от 500 лв. и лични документи, а нападателите побягнали към „Шекер Махала“.

От проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия са установени и задържани извършителите на грабежа. Това са три лица от ромски произход - 28-годишен мъж и две момчета - на 13 и 15 години. При проведена беседа лицата признали, че са взели парите, а за да прикрият престъпните си действия изгорили в печка в дома на тартора откраднатата лична карта и портфейла. Парите са намерени, иззети и приобщени като веществени доказателства по започнатото досъдебното производство.

Във връзка с извършения грабеж по-възрастният мъж и 15-годишното момче са задържани в ареста на Трето РУ, а 13-годишното дете е настанено в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица в Пловдив.

Под надзора на Окръжна прокуратура работата по случая продължават служители на Трето РУ и разследващ полицай.