Мъртво пияни не спират да карат
Мъртво пияни не спират да карат / dariknews.bg/архив

Пиян шофьор с отнета книжка е задържан отново при проверка от екип на „Пътна полиция”. Аудито му било спряно снощи в село Куртово Конаре.  При теста за алкохол дрегерът отчел 2,56 промила. Мъжът, който е на 32 години, остава за 24 часа в ареста на полицейското управление в Стамболийски.

Малко по-рано друг пиян шофьор се забил в оградата на къща в град Първомай. За щастие при инцидента не са пострадали хора, уточняват от полицията.  Очевидци се обадили в районното управление, за да сигнализират, че лек автомобил „Форд” се е врязал в оградата на къща на ул. „Кубрат”. Задържаният е на 34 г. от същия град. Проверката за алкохол показала наличието на 1,63 промила.

 

Други трима души са пострадали при катастрофа в неделя на обед в село Ягодово, съобщават още от полицията. Ранени са 36-годишна жена и двама мъже. На кръстовище в селото лек автомобил „Фолксваген”, шофиран от 33- годишен пловдивчанин, отнел предимството и блъснал автомобил „Форд”. В болница са откарани водачът на първата кола и спътничката му. Медицинска помощ е оказана и на 50-годишния шофьор на втория автомобил, който е от Катуница. Двамата мъже са тествани за алкохол, но техните проби са даали отрицателен резултат.