полиция
полиция / МВР
Напрежение ескалира заради две враждуващи фамилии в ромската махала в карловското село Кърнаре днес следобед, съобщиха от пресцентъра на МВР.  В резултат на бързата намеса на служителите на реда конфликтът е предотвратен,  без да има пострадали, уточняват от полицията. 

Около 15.00 ч. патрулиращ екип на територията на село Кърнаре от жандармерията и РУ Карлово бил изпратен в ромската махаа по сигнал за междусъседски конфликт. На място служителите на реда установили, че общо около 30 роми от две враждуващи фамилии са се скарали, а скандалът прераснал в бой.

Единият от участниците в сбиването - младеж на 21 години, започнал да стреля във въздуха със законно притежаван газов пистолет, а при вида на униформените започнал да хвърля камъни срещу тях.

Междувременно към селото са насочени и допълнителни екипи от сектор Специализирани полицейски сили. В резултат на професионалните действия на служителите на реда ситуацията е овладяна без да има пострадали. 

Младежът е задържан за 24 ч. по Закона за МВР и срещу него е образувано бързо производство за хулиганство.  Иззето е оръжието, с което стрелял.

Актове по Указа за борба с дребното хулиганство са съставени на други четирима участници в сбиването. 

Случаят е докладван на Районна прокуратура Карлово. 

Към момента обстановката в селото е спокойна.  За осигуряване на обществения ред се провежда специализирана полицейска операция.