Мекалит България
Мекалит България / netinfo
Заводът на “Mекалит България” e един от най-добрите примери за съвременно предприятие с внедрено високоавтоматизирано производство. Дружеството е 100 % дъщерна компания на едноименната международна група MECALIT, която е пазарен лидер в разработването и производството на ултразвуково-заварени плотове, използвани предимно в домакинските електроуреди. Продуктовата гама на предприятието включва широка гама детайли от пластмаса – oт  технически компоненти и комплексни монтажни групи за фризери, хладилници, сушилни и съдомиялни,  до кутии и рефлектори за климатроници за автомобилната индустрия.

Заводът край Пловдив е планиран стратегически да обслужва производството на основните си клиенти в Югоизточна Европа – Bosch-Siemens в Черкезкьой (Турция) и завода на Liebherr в Радиново. Сред клиентите на MECALIT са и „Мийле“. Oт 2016  г. заводът край Пловдив произвежда компоненти и за автомобилната индустрия.  
 
Първоначалната инвестиция в Промишлено-търговска зона Куклен през 2012 г. е 7.5 млн. евро. В момента в българския клон на немската компания работят близо 100 специалисти и оператори на поточни линии.  Заводът на международната компания в Куклен предлага сигурно работно място, добро заплащане и кариерно развитие. Най-търсени са инженери, електротехници и завършили автоматизация на производството хора със средно и висше образование. В MECALIT има внедрена специална система за оптимизация на производствения процес, която следи и ефективността на работа на всяка поточна линия. Работниците могат всеки ден да следят заработката си и бонусите, които са ежемесечни.  

В момента компанията е обявила свободни позиции за:
  1. Работници на поточна линия – Изисквания за кандидатите са да имат опит или желание за  работа на смени.
  2. Машинни оператори- Изисквания за кандидатите са да имат средно специално или техническо образование, както и опит в производството на пластмасови компоненти и готовност за работа на смени. Отговорностите са свързани с ръководене на екип и наблюдение на производствените мощности и процеси в смяната, контрол при изпълнение на поръчките и др.

Кандидатите могат да изпратят автобиография на email:
lilia.krasteva@mecalit.com или да се обадят на тел. 032 307970.

Мекалит България
netinfo


Липсата на квалифицирани кадри остава един от най-сериозните проблеми на големите инвеститори край Пловдив. Въпреки специалистите, които подготвят професионалните гимназии в града и техническия университет, и които би трябвало да имат необходмите знания и мотивация за натрупване на опит в престижни компании, тенденцията е проблемът да се задълбочава. 

Намирането на специалисти в България вече e много трудно, защото кадърните хора в трудоспособна възраст предпочитат да се реализират в чужбина, потвърждава и управителят на “Мекалит България” Красен Кръстев.  За решаването на този проблем тук в Пловдив на всеки инвеститор му се налага да създава и система за обучение на кадри в самата компания.  За съжаление трудно се намират и  млади специалисти, които искат да останат да живеят в България и да се реализират у нас. През 2018 г. планираме изграждането на ново производствено хале, което ще бъде също високоавтоматизирано. Предвиждаме разкриването на 40 до 50 нови работни места и ако няма специалисти от Пловдив и региона, ще бъдем принудени да привлечем работна ръка от чужбина, категоричен е Красен Кръстев.