/ БГНЕС
Забрана да напуска пределите на страната е наложена на кмета на Септември Марин Рачев, съобщи говорителят на Специализираната прокуратура Божидар Димитров. От прессъобщението на държавното обвинение става ясно, че мярката е взета от Специализирания наказателен съд и вече е в сила.

Прокуратурата поиска отстраняването на кмета на Септември

В понеделник, спецсъдът отстрани от длъжност градоначалника и експерта по инвеститорски контрол в Община Септември Станой Милов, за да нямат възможност да влияят на свидетели, работещи в администрацията, както и да укрият или манипулират документи и други доказателства по течащото срещу тях разследване.

Пуснаха кмета на Септември от ареста срещу гаранция от 250 000 лв.

Двамата служители са обвинени в умишлена безстопанственост и сключване на неизгодни за общината сделки. По казуса са проверявани и 14 фирми, свързани с Рачев, с които са подписвани част от договорите. Техните печати и електронни подписи бяха открити в дома на кмета при обиски на полицията под ръководството на прокуратурата, заедно с документи на ДАНС за обстановката по време на миналите избори.

Марин Рачев бе освободен под гаранция в рекордни размери – 250 000 лева, която обжалва. Искането му за намаляване на сумата ще се гледа на закрито заседание в следващите дни.