Първа присъда по делото "Цалапица", която предизвика сълзи и мъка у близките на убития Димитър Малинов.

3 години затвор при първоначален общ режим получиха близнаците Борислав и Валентин Динкови, обвинени в укривателството на тялото на 24-годишния мъж и за заличаването на следите на убийството. Роднините на убития младеж обявиха решението на съда за „подигравка”, предава NOVA.

Майката на убития Митко от Цалапица: Тази присъда е подигравка

„За мен това беше подигравка. Животът на Митко на три години ли беше определен? Та дадоха на близнаците 3 години? Тази присъда беше в резултат на това, че окръжен прокурор Бойка Лулчева преди година и три месеца не повдигна правилните обвинения.

Тя раздели делото на две като близнаците бяха пратени в Районна прокуратура и делото с присъда за вещно укривателство беше в Районния съд, а това на Рангел Бизюрев - в Окръжен съд за убийството на Митко.

Ние не сме съгласни с тази ниска присъда, но те я получиха, тъй като Окръжна прокуратура в Пловдив повдигна тези обвинения. Надявах се главният прокурор през това време да се намеси.

Писах писмо преди година и два месеца - да преразгледа случая на Митко, да види какви са обвиненията. Отговор не съм получила. Отново ще пиша и дори да отида в София директно при него”. Това заяви майката на жертвата Атанаска Бакалова

Делото по случая „Цалапица“: 3 години затвор за близнаците

По повод предстоящото следващия месец дело срещу Рангел Бизюрев, който е обвинен за убийството на Митко, Бакалова подчерта: „При това, което видях вече - няма да се учудя, ако обърнат обвиненията в непредумишлено убийство и да му дадат шест години. какво да очаквам? Вече съм просто втрещена. Аз очаквах убийците на сина ми да бъдат осъдени, а те излизат с присъди от три години”.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
nova.bg