Обрат по делото за убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Таен свидетел е дал показания, че не подсъдимият Рангел Бизюрев е нанесъл фаталния удар в лицето на Митко.

"Разбрах кой е ударил сина ми. Друг човек е. В лицето. Единият от двамата братя. Това, което казва той - били са Рангел и Борислав".

Продължава делото за жестокото убийство на Митко от Цалапица

Това заяви майката на убития Малинов Атанаска Бакалова след заседанието на Окръжния съд, в което беше разпитан тайният свидетел по делото за убийството, предава "24 часа".

Протоколът от разпита беше предоставен на страните по делото, а жената се просълзи, докато четеше. Бакалова посочи, че казаното днес от тайния свидетел е било по-кратко от показанията му в хода на досъдебното производство, но си обясни това с изминалото време оттогава.

Майката на Митко се надява правилният човек, нанесъл ударите в лицето на сина ѝ, да се сдобие с обвинение.

В момента близнаците Динкови са привлечени към наказателна отговорност за лично укривателство, защото помогнали със заравянето на трупа, а с обвинение за убийството е само Рангел Бизюрев.

"Стана ясно, че Борислав Динков е уговарял всички, които са имали информация. Включително разбрах от разпита на тайния свидетел, че и в ареста също са имали телефон", каза Бакалова.

Междувременно днес във фейсбук профила си тя поиска отвод на наблюдаващия прокурор Бойка Лулчева, защото по думите ѝ заедно с адвоката на бабата на Митко Евдокия Кемалова защитавали обвинения в убийството Рангел Бизюрев.

Майката на Митко от Цалапица твърди, че единият от близнаците е присъствал по време на убийството

Атанаска Бакалова се надява и родителите на близнаците да бъдат доведени в съда и разпитани, тъй като до момента те не се явяват сами. "За да дадат обяснения въпросната вечер и след това какви са техните действия и как са помагали", отсече майката на убития младеж. Делото ще продължи утре с разпит на вещи лица. 

Припомняме, че Рангел Бизюрев е привлечен като обвиняем за това, че на 20 юли 2023 г. в Цалапица умишлено е умъртвил Димитър Малинов - на 24 г., като убийството е извършено с особена жестокост.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
24 часа