Лошото време и отпадъците отмениха представлението на „Херкулес и Авгиевите обори“
Лошото време и отпадъците отмениха представлението на „Херкулес и Авгиевите обори“ / europlovdiv.com
Лошото време и отпадъците отмениха представлението на „Херкулес и Авгиевите обори“
74600
Лошото време и отпадъците отмениха представлението на „Херкулес и Авгиевите обори“
  • Лошото време и отпадъците отмениха представлението на „Херкулес и Авгиевите обори“

Представлението "Херкулес и Авгиевите обори", с което трябваше да бъде открита тазгодишният театрален фестивал „Сцена на кръстопът“, пада от афиша заради очакваното лошо време, това съобщи за Дарик директорът на фестивала Димитър Малашинов.

Спектакълът на Народен театър „Иван Вазов“ - "Херкулес и Авгиевите обори" на режисьорът Ивайло Христов, беше предвиден за откриване на фестивала на 9 септември от 21 часа.

Основната причина, която изтъкват организаторите е нестабилното време, Като част от сценографското решение е било предвидено на сцената и по трибуните на Античния театър да бъдат разпилени 2 тона боклуци. Намокрени от дъжда обаче, те стават хлъзгави и опасни. Претесненията са, че при лошо време те ще представляват  реална опасност за замърсяване на сцената на Античния театър, за актьорите, както и за публиката.

Закупените билети за представлението ще могат да бъдат върнати на касите на театъра или да бъдат заварени за други представления.

Поради отпадането на представлението на Народен театър „Иван Вазов,“, голямото откриване на фестивала ще бъде на 11 септември от 19 часа на сцената на Дом на културата „Борис Христов“ с премиерния спектакъл на Пловдивския драматичен театър "Сако от велур" по Станислав Стратиев, с режисьор Борис Панкин и Кръстьо Лафазанов в главната роля.