Към момента: Само едно нелегално такси от общо 2018 в Пловдивско
Към момента: Само едно нелегално такси от общо 2018 в Пловдивско / снимка: Кирил Кирилов
Над 400 таксита проверени за нарушения, хайките продължават
26577
Над 400 таксита проверени за нарушения, хайките продължават
  • Над 400 таксита проверени за нарушения, хайките продължават

38 нарушения са констатирали органите на ДАИ и икономическа полиция при проверките на таксита в Пловдив през последния месец. Това съобщи в ефира на Дарик началникът на Областен отдел „Контролни дейности" - ДАИ Йордан Арабаджиев. За три от случаите ще бъде сезирана Районна прокуратура. При тях водачите извършват таксиметрова услуга без да имат удостоверение за тази дейност.

Само едно такси, от общо 2018, е нелегално на територията на Пловдивска област към момента. От началото на февруари досега са проверени над 400 шофьори на жълти автомобили. Най-честите нарушения са нередовни документи, неспазване на работно време, невключен апарат. Регистрирани са 8 случая на шофиране с разрешителни с изтекъл срок. Нередности са констатирани и при употребата на таксиметровите стикери.

/Чуйте повече от прикачения звуков файл./

Има шофьори, които возят на цени като автобусните, припомни Йордан Арабаджиев. Като примери той посочи маршрутите Пловдив - Куклен, Пловдив - Маноле и Пловдив - Кричим.

Съвместните проверки на ДАИ, Икономическа полиция, НАП и прокуратурата започнаха миналия месец по заповед на районния прокурор на Пловдив Димитър Ангелов. По думите на Арабаджиев те ще продължат през целия месец, докато бъдат проверени поне 1200 жълти возила.