Куиз-шоу по биология и химия се провежда в Медицинския университет
Куиз-шоу по биология и химия се провежда в Медицинския университет / МУ-Пловдив

За втора поредна година Ротаракт клуб Пловдив-Пълдин и Медицински Университет-Пловдив организират съвместна инициатива за провеждане на викторина по биология и химия между ученици в 11 и 12 клас от пловдивските училища. Състезанието ще се проведе утре от 13,00 часа в Аудиторния комплекс на МУ-Пловдив на бул. "Васил Априлов" 15А. Отборите ще бъдат от по 5 души всеки.

Състезанието ще стартира с встъпително слово от ръководството и кратка информация за обучението, което се провежда в МУ-Пловдив. За отборите, класирани на първо, второ и трето място са осигурени грамоти и награди.

Tази инициатива би била от съществена полза за учениците, които имат желание да кандидатстват в МУ-Пловдив, защото те ще получат възможност да се запознаят отблизо с базата и условията на обучение в университета, както и да проверят знанията си по биология и химия до момента”, коментира основния организатор инициативата - д-р Любомир Паунов, който е асистент в Катедра по Специална хирургия, МФ на МУ-Пловдив и член на Ротаракт клуб Пловдив „Пълдин”.

Миналогодишното куиз-шоу протече при голям интерес и настроение сред бъдещите медици.