Колчаков: Сътрудничество с ДСБ - да,  но без обединение
Колчаков: Сътрудничество с ДСБ - да, но без обединение / netinfo

СДС, ДСБ и останалите десни формации нямат нужда от механично обединение, а от сътрудничество, заяви пред Дарик зам.-председателят на сините Иван Колчаков. По думите му и преди няколко години, макар и заедно, двете партии са били в упадък.

Опитите за изкуствено обединение не носят резултат – доказаха го и катастрофалните резултати на последните президентските избори, подчерта Колчаков. На евровота гражданите, дори и разочаровани от политиката, дадоха първенство на партия ГЕРБ, която вече е припозната и легитимирана от европейските партньори. В една такава ситуация досегашни десни партии нямат избор – или си сътрудничат с цел бъдещо управление, или остават в историята. Въпреки това обаче виждаме, че дори и ГЕРБ не печели достатъчно, за да бъде пълноценна алтернатива, защото в България за това са нужни поне един милион поддържници.

Успешната формула е: граждански клубове, които задават дневния ред на политиците, наемат ги на работа, дават им доверие, карат ги да се отчитат пред тях и им подновяват договорите, ако оправдаят очакванията им, каза още Иван Колчаков.

Цялото интервю с Иван Колчаков чуйте в прикачения звуков файл: