Кметът на „Родопи” даде на прокуратурата петима съветници
Кметът на „Родопи” даде на прокуратурата петима съветници / netinfo

Кметът на община „Родопи” Пламен Спасов внесе сигнал в Районна прокуратура - Пловдив срещу 5-ма общински съветници. Това са председателят на Общинския съвет Георги Цанков и общинските съветници Павел Гимишев, Васил Гюрдиев,  Атанас Кулин и Димитър Талев.

Причината за това действие е, че петимата изрекоха пред медиите в сряда явни лъжи и изнесоха невярна информация относно взаимоотношенията между община „Родопи“ и Общинския съвет, като внушаваха на обществеността твърдения за извършени от мен нарушения, граничeщи с престъпления, заявява Спасов.

Сигналът е входиран на 2 юли, уточни за Дарик кметът Пламен Спасов. Той настоява да се провери изземването на компютър и два печата на Общинския съвет, както твърдят петимата съветници.

Така само 2 дни, след като бе обвинен в некомпетентност от общинските съветници, кметът „отвърна на удара”.

От своя страна градоначалникът заяви, че общината се развива добре, дълговете й са намалени драстично, а до края на месеца ще бъде готов общинският план за развитие, изготвен по европроект.

Задълженията на община „Родопи” са стопени с над 7 милиона лева, при заварени дългове от 15 милиона лева и при среден приход на общината за една година от 3 милиона лева. По думите на кмета, очевидно фактът, че общината се развива и управлява добре, предизвиква недоволство у тези лица и те се опитват с изнасяне на лъжлива информация да манипулират общественото мнение за разклащане на доверието в ръководния екип.

На 2 юли 5-мата общински съветници съобщиха пред медиите, че подават сигнал в Районната прокуратура срещу кмета на „Родопи” за самоуправство. Те го обвиниха, че грубо възпрепятства работата на ОбС, липсват основни документи за развитието на общината, в сключването на задкулисни сделки.