/ БГНЕС
Румен Радев
101290
Румен Радев
  • Румен Радев
Катар проявява интерес към изграждане на биотех парк за модерни биотехнологии на територията на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

Президентът Радев се срещна с емира на Катар

Във висшето учебно заведение ще могат да се развиват водещи технологии в областта на медицината, фармацията, козметиката и преработката на храни и развитие на устойчиво земеделие в области с устойчив климат, като целта е да се разгърне научната инфраструктура на университета.

Румен Радев пристигна на официално посещение в Катар

Високотехнологичните проекти с висока добавена стойност не изискват значителни инвестиции като транспортната инфраструктура, но са насочени към бъдещето и могат да зададат нова дългосрочна рамка на двустранното сътрудничество с Катар, съобщиха от Президентството след срещата на президента Румен Радев с емира на Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани, по чиято покана българският държавен глава е на официално посещение в арабската държава. 
 
Проектът, който е изготвен от университета, е на световно ниво. В официалната делегация е включено и ректорското ръководство на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Още за проекта чуйте от президента Румен Радев в звуковия файл: