Карловският кмет отказва днес за балите, пловдивският свиква петима колеги
Карловският кмет отказва днес за балите, пловдивският свиква петима колеги / netinfo

Кметът на Карлово Найден Найденов ще изпрати днес отрицателен отговор на запитването от правителството склонна ли е общината да приеме 120000 кубика столичен отпадък. Пловдивският му колега Славчо Атанасов, който също декларира несъгласие за депониране на 120000 тона софийски боклуци в Цалапица, пък свиква на обсъждане кметовете на петте общини, които ползват пловдивското сметище – Стамболийски, Родопи, Калояново, Садово и Марица.

Искането до община Карлово, подписано от вицепремиера Меглена Плугчиева и министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров е получено в късния следобед вчера. Отговорът ми е същият, както и преди пристигането на писмото– градът ни вече даде своята дан, приемайки 80000 тона миналата година, което създаде много проблеми заради некачественото запръстяване, заяви Найденов пред Дарик.

Избраният с червената бюлетина кмет бе категоричен,че нито нова финансова инжекция за общината след получените предишния път 17 млн. лева, нито политически натиск не може да го накара да преразгледа позицията си. Той припомни, че по време на предизборната си кампания обеща при никакви условия да не поставя съгражданите си втори път на подобно изпитание.

Подобна е позицията и на петимата кметове на общини, които депонират отпадъци в котлованите на пловдивското сметище в Цалапица. Нелепо е да ни говорят за национални интереси, когато жителите на близките до депото села Кадиево, Оризаре и Цалапица дишат миризмите и се притестняват от нови пожари като при миналогодишното приемане на софийските бали, коментираха от община Родопи. Против заради разбиването на пътната мрежа в общината е и кметът на Стамболийски Иван Атанасов. Бойко Борисов да си хвърли оставката, след като не може да се справи с боклука на София, вместо да кара правителството, което иска да сменя, да му решава проблема, призова кметът на община Марица Запрян Дачев.