/ netinfo
Среща-семинар “Зависимостта от технологиите” ще се проведе в Пловдив на 13 ноември в Културен център „Тракарт“. Събитието, което е насочено към младите хора, е част от межуднародната дейност на „Йешилай“ и представителството на организацията в България.
 
Хората вече търсят начини да изолират целодневния си достъп до интернет

Зависимостта от интернет официално е призната за психическо разстройство oще преди 20 години. Инициативите на сдружението са насочени към борбата с различните зависимости - алкохол, тютюнопушене, наркотици и други вредни навици, които водят към пристрастяване, но през последните години много от семинарите на “Йешилай” са насочени към технологичната и интернет зависимост, както и срещу хазарта.

Целта е, тези вредни навици да се сведат до минимум и все повече хора да бъдaт информирани за доказано негативно влияние на пристрастяванията върху физическото и психическото здраве.
 
Лектор на срещата в Пловдив, която ще започне в 18.00 часа във вторник, ще е г-жа Мелике Шимшек, председател на консултантския център на Йешилай в Турция. Специален гост на събитието е д-р Емине Ахметоглу, член на Управителния съвет на oрганизацията.

Защо има министър на изкуствения интелект в ОАЕ?

„Йешилай“ е една от първите обществени организации в Република Турция, основана през 1920 г. Тя има представителства в над 40 страни, където работи със сродни организации, независимо от религиозните и етническите различия.

Председател на „Йешилай“ България е г-н Ахмед Пехливан. Срещата в Пловдив се осъществява с подкрепата на Фондация “Заедно”, която обединява дейността на най-големите етнически общности в града.