/ ОД на МВР-Пловдив
509 литра алкохол без бандерол бе иззет от служители криминала полиция на Пето РУ в Пловдив, в рамките на проведена специализирана полицейска операция по линия "продажба на стоки без акцизен бандерол".

Задържаха пласьор на контрабандни цигари в „Столипиново“ (СНИМКИ)

Алкохолът е конфискуван от три различни сергии на пазара в жк "Тракия", на които е предлаган за продан в пластмасови бутилки с различна вместимост. Продавачите са двама мъже - на 45 и 47 години и 47-годишна жена.

Разкриха незаконен цех за производство на анаболи за спортисти край Пловдив (СНИМКИ)

В хода на документиране на престъплението е проверен и паркиран в близост до пазара лекотоварен автомобил, от който е иззета по-голямата част от контрабандната стока. Образувани са три досъдебни производства за незаконна продажба на акцизни стоки без бандерол. Материалите са докладвани в прокуратурата. 

ОД на МВР-Пловдив

По време на същата акция служителите на районното са задържали и 55-годишен пловдивчанин, в който е открит близо 1,5 килограма нарязан тютюн. Проверката на мъжа също е била извършена в "Тракия" пред блок 5. Тютюнът е бил предназначен са изработка на саморъчно свити цигари.

След спецакция: Иззеха 150 кг контрабанден тютюн в Пловдивско (СНИМКИ)

Количеството е иззето по законоустановения ред. Образувана е преписка. Работата по документиране на случая продължава след доклад до прокуратурата.