Над 50 европейски университета се включват в международен семинар в ПУ
Над 50 европейски университета се включват в международен семинар в ПУ / Дарик архив
Общо събрание за избор на ректор и Академичен съвет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ с мандат за следващите 4 години ще се проведе днес от 10 часа в Дома на културата „Борис Христов“.
 
В процедурата ще вземат участие 353 делегати, сред които има представители на всички 9 факултета на висшето училище и на двата филиала в Смолян и Кърджали. Сред тях са и 65 студенти – 47 представители на Студентски съвет и 18 докторанти. Присъствието на две трети от всички делегати е необходимият кворум за провеждането на избор, съобщават от висшето училище.
 
В дневния ред на Общото събрание е включено обсъждане и приемане на отчета на Ректора проф. д-р Запрян Козлуджов за изминалия четиригодишен мандат, както и отчет на Контролния съвет към университета.
 
До момента единствената издигната кандидатура за ректор на ПУ „Паисий Хилендарски“ е тази на проф. д-р Румен Младенов. Общо 45 са членовете на Академичния съвет, който също ще се избира от делегатите. Ще бъде избран и нов състав на Контролния съвет към университета.