Инструмент за свирене на поезия или ДНК на думите в „Баня Старинна
Инструмент за свирене на поезия или ДНК на думите в „Баня Старинна / Dariknews.bg

Художничката Албена Баева и писателката Иванка Могилска представят новия пърформанс на Runabout project "ДНК на думите" - импровизация за писалище и две стихосбирки. Нетрадиционното изпълнение ще бъде от 19 часа в в Центъра за съвременно изкуство - Баня Старинна, Пловдив.

Представлението включва поетични текстове на живо, комбинирани със запис и премодулиране на откъси от стихотворения, различни звуци и мелодии, изпълнявани на уникален стъклен бас. Авторите разказват една и съща история - за човека и неумолимия цикъл на времето. 

Те ще импровизират с момента и на момента - без заготовки. „Знаем коя е историята, но не знаем начина, по който ще я разкажем този път. Просто следваме думите и звуците. Така създаваме инструмент за свирене на писалище и две стихосбирки", разказват двете жени.

Художничката Албена Баева работи в сферата на интерактивния дизайн, експерименталното видео и пърформанса. Иванка Могилска е писател. Има три издадени книги - стихосбирките „Иначе казано" и „ДНК" и романът „Места за загубване".