Общинските съветници Слави Георгиев от Патриотичния фронт, Иван Петков - Бебето от БСП и Дани Каназирева от Съюз за Пловдив и Веселин Маневски от ГЕРБ с водещата Искра Койчева
Общинските съветници Слави Георгиев от Патриотичния фронт, Иван Петков - Бебето от БСП и Дани Каназирева от Съюз за Пловдив и Веселин Маневски от ГЕРБ с водещата Искра Койчева / netinfo
дебат
99027
дебат
  • дебат
Ще се върви към реализацията и на двете връзки – тунел под Централна гара и най-вероятно повдигане на Бетонния мост. Това стана ясно по време на дебата в студиото на Дарик радио Пловдив, тема на който беше бъдещата съдба на двете съоръжения. Участие взеха общинските съветници Слави Георгиев от Патриотичния фронт, Иван Петков - Бебето от БСП, Дани Каназирева от Съюз за Пловдив и Веселин Маневски от ГЕРБ.

Както вече Дарик ви съобщи, пробивът е част от сключване на споразумение за двустранно сътрудничество между Община Пловдив и Националната компания железопътна инфраструктура (НКЖИ) във връзка с изпълнението на проекта за реконструкцията на жп възел Пловдив.

Неяснотите около тунела са доста. Една от най-важните е, че ако от НКЖИ не се ангажират с никакъв срок за изграждането на пробива, а през това време се събори Бетонния мост, това ще постави пред пловдивчани, живеещи в Южната част на града, огромен проблем с придвиждането до Центъра.

Разговорите на пловдивската управа с НКЖИ продължават и през следващата седмица.
 
Целият дебат чуйте в звуковия файл.