Учебна кола катастрофира в Ардино
Учебна кола катастрофира в Ардино / netinfo
Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ състави 11 акта на три пловдивски автошколи, съобщиха от Министерството на транспорта. След предварителен анализ на учебните центрове в града в три автошколи бяха констатирани големи разлики между декларираните приходи и реално обучените кандидати.

При извършената проверка съвместно с Националната агенция по приходите, Икономическа полиция към ГД „Национална полиция“ и ОДМВР – Пловдив инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ констатираха множество административни нарушения. При инспекцията не беше предоставена цялата учебна документация, свързана с обучението на кандидатите за придобиване на правоспособност. За това нарушение са изготвени известия за предоставяне на документацията в срок, като при неизпълнение ще бъде наложена принудителна административна мярка за временно спиране на дейността на автошколите.

При извършването на проверката служителите на НАП също са констатирали сериозни нарушения. Съвместните проверки ще продължат в цялата страна, уточняват от ведомството.