Главната на осветление само от витрините заради дефект на новите лампи
Главната на осветление само от витрините заради дефект на новите лампи / netinfo
Главната улица на Пловдив от седмица се осветява само от витрините на магазините и неоновите реклами заради дефектиране на новоизграденото улично осветление. Невъзможно е то да се експлоатира, тъй като заради конденз във вградените в настилката подземни осветителни тела избиват кабелите по цялата верига, в която са вързани и надземните лампи, каза Данка Костова от фирмата за поддръжка на уличното осветление „Обелос”. Досега фирмата на добра воля се е опитвала да отстранява проблемите с непрекъснатите къси съединения, макар че повече от половин година след приключване реконструкцията на Главната улица обектът не е приет от общината./Чуй прикачения звуков файл №1/

Около 100 хиляди лева сме вложили в преработка на проекта, в местене на кабелните системи, в материали и труд, каза пред Дарик изпълнителният директор на „Инжстрой” Никола Ендрев, чиято фирма прави ремонта на Главната. Според Ендрев проблемът ще бъде решен до седмица –две, след като доставчикът на подземните осветителни тела докара от чужбина нови, които са защитени от образуване на конденз.

Според главният инженер на общината Пейчо Михов обаче единственото решение е подземното осветление, в което са вложени хиляди левове, да бъде откачено от системата, за да светнат поне надземните лампи в отсечката от Джумаята до Централна поща.

Шефът на общинската дирекция „Строителство” инж. Тошо Пашов е категоричен, че общината няма да плаща поне допълнително вложените пари, тъй като гаранционният срок на обекта започва да тече от приемането му за експлоатация, което още не е факт.