Гергов: Държавата трябва да запази поне блокираща квота в панаира
Гергов: Държавата трябва да запази поне блокираща квота в панаира / netinfo

Държавата трябва да запази поне блокираща квота в “Международен панаир Пловдив” и да участва активно във формирането на неговата политика. – Това заяви в студиото на Дарик – Пловдив изпълнителният директор и акционер в панаира Георги Гергов и подчерта, че националният изложбен център би съществувал много трудно като изцяло частен, защото “той е не само огледало на българската икономика, но и генератор на нейния растеж”.
Гергов все още очаква отговора на Министерството на икономиката и енергетиката за листване на пакет акции на борсата или друга алтернатива за набиране на 100 млн евро за финансиране на инвестиционната програма на националния изложбен център. Частният акционер призна, че ще търси официална среща с министър Петър Димитров за обсъждане реализацията на Стратегията за развитие на панаира.

Според Гергов процесът трябва да се ускори, ако има вероятност в близките 2-3 години в столицата да бъде реализиран някой от проектите за изграждане на ново международно изложение. София има предимства като град, които ако не се случат в Пловдив, полека-лека Пловдивският панаир ще отстъпи преднината си при появата на алтернативен голям изложбен център, призна Гергов.

Подробности от разговора на Сашка Пушкова и Мария Троева с Георги Гергов чуйте в прикачения звуков файл