/ netinfo
Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов лично посети строителния обект на ул. „Капитан Райчо“ 42-44, където след няколко седмици ще бъде готова новата детска площадка за деца от 0 до 12 годишна възраст. В

Изградиха спортни площадки в ДГ „Малкият принц“

момента се поставят ограждащите бетонни первази, а до седмица ще бъде налята бетонната основа и положена ударопоглъща настилка. „Изпълнителите са стартирали на 23-ти април и работят бързо, за да могат децата от квартала да използват площадката през наближаващата лятна ваканция.“, казва Георги Стаменов.
 
Премахват сухи клони от дърветата по бул. „Руски“

Район „Централен“ напомня, че стартът на работата по площадката беше забавен с няколко дни поради дискусия, която се разрази в деня на плануваната първа копка на 17 април. След проведена среща между всички заинтересовани страни и кмета на „Централен“ Георги Стаменов на 19 април беше намерен консенсус и изграждането на детската площадка стартира.

Жители на "Централен" се обявиха против нова детска площадка, искат паркоместа и тишина (СНИМКИ)

Работниците на обекта коментираха, че живущите са доволни и питат кога ще бъде завършена площадката. Тя е на стойност 60 хил. лв. и се реализира по проект на Община Пловдив. Живущите в квартала ще могат да ползват не само детски съоръжения, но и пейки, както и нова настилка.