изоставено бебе
изоставено бебе
Репортаж на Искра Койчева
101396
Репортаж на Искра Койчева
  • Репортаж на Искра Койчева
Продължава издирването на родителите на бебето, което беше намерено в района на Централна гара в Пловдив. Момченцето, на видима възраст 5-6 месеца, беше открито изоставено на паркинга на ул. „Д-р Никола Ковачев” в града между два автомобила, а до него имало шише с мляко.
 
Намериха изоставено 6-месечно бебе в района на гарата в Пловдив

На място веднага са изпратени полицейски патрул от Второ РУ и екип на Спешна помощ. "Детето е настанено в Клиника по педиатрия  при УМБАЛ “Св. Георги”. Лекарите са установили добро общо състояние на момченцето. Родителите му още се издирват", заяви директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.
 
Директорът на„Социално подпомагане" в Пловдив Надя Танева обясни, че когато се намерят родителите на момченцето, ще бъде изяснена причината за изоставянето на бебето.
 
Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив продължават действията за установяване на самоличността на бебето и издирване на неговите родители или близки. Образувано е досъдебно производство. Наказанието по закон за родителите на момченцето е до 3 години затвор.
 
Детето е с ръст 68 см, тъмна коса и кафяви очи. Облечено е в син гащеризон от полар. На тел. 032/932-002 в дежурната част на Второ РУ – Пловдив се приемат сигнали от хората, които могат да съдействат на полицията по случая.