"Четирите лица, на които са повдигнати обвинения в понеделник, са задържани за срок от 72 часа. За първото престъпление – противозаконното възпрепятстване на служителите да си изпълнят служебните задължения, се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 3 години или глоба в размер от 500 до 200 лв.". Това съобщи пред журналисти районният прокурор на Пловдив Петър Петров.

"За леките телесни повреди, които са причинени от 35-годишно лице на полицейските служители, предвиденото наказание е от 1 до 5 години лишаване от свобода. Той има 7 присъди за кражби. За останалите, обвинени в хулигански действия, наказанието е до 2 години затвор или пробация", допълни Петров.

След нападението над полицаи в Стамболийски: Има петима задържани (ВИДЕО)

"Моторист първоначално се подчинява и спира на проверка, полицейските служители отиват до него, легитимират се и го приканват да предостави документи. В този момент лицето побягва, полицаите предприемат преследване. Бягайки по улицата на нея седи 35-годишно лице, което, виждайки един от двамата полицаи, му нанася удар с ритник в крака и го поваля на земята. Вторият полицай идва, за да окаже помощ на колегата си и 35-годишното лице нанася множество удари и по двамата полицейски служители", обясни още районният прокурор, предаде БГНЕС.

По думите му от близките къщи се събират около 40-50 души, като най-активни са били жена на 54 години и 33-годишен мъж, които са бутали полицаите, използвали са нецензурни думи и са хвърляли камъни по тях.

Прокуратурата в Пловдив проверява и дали наистина 1 619 лица са били регистрирани на един адрес в Стамболийски.

Припомняме, че двама полицаи бяха ранени, след като са били нападнати в квартал в град Стамболийски. Униформените са станали обект на атака, след като опитали да спрат 16-годишен моторист, отказал да спре при сигнал със стоп палка. Група жители на квартала препречили пътя на полицаите и започнали да ги дърпат.