/ netinfo
Георги Стаменов кани всички жители на района да участват в конкурса. Администрацията осигурява награди за всеки
До 1 май включително всеки жител или гост на район „Централен“ – Община Пловдив може да вземе участие във фотоконкурса за най-красива градинка, който администрацията заедно с партньорски организации обяви за Цветница.

Жители на "Централен" се обявиха против нова детска площадка, искат паркоместа и тишина (СНИМКИ)

Със снимки и кратка обосновка отделни лица, както и група от хора, които са работили, за да облагородят междублоково пространство, двор, мини градинки на балкони и закрити тераси могат да участват. Призът за „Най-красива градинка“ ще бъде връчен от кмета на „Централен“ Георги Стаменов след оценка на журито: представител на отдел “Екология“ на район „Централен“, на ОП „Градини и паркове“; Светлозара Казанджиева, ПР на Регионален природонаучен музей – Пловдив и Гергана Кабаиванова, управител на Фондация LocalFood.bg.

Две нови детски площадки в „Централен“ през април

За всеки участник администрацията е предвидила награди (разсад за цветя и градинарски ръкавици), а победителите на 1. и 2. място ще получат специални награди от партньорите на конкурса: ОП „Градини и Паркове“ и Биоферма за плодове и зеленчуци Надя. Изненада е подготвил Регионалният природонаучен музей-Пловдив, който ще изгради „хотели за насекоми“ за две от градинките-кандидати. Anglia school подарява безплатни уроци по английски като специална награда.
 
Целият регламент на конкурса е публикуван на: www.plovdivcentral.org.