/ списание Амбиция
Една от целите на планинския ориентировач и ултрамаратонец Кирил Николов-Дизела е през 2019 г. да направи скоростно преминаване по българската част на маршрута Е4, която включва планините Витоша, Верила, Рила, Пирин и Славянка.

Кирил Николов-Дизела предизвиква най-добрите планински бегачи на „Пирин Ултра 2018“

Това е по-добрият вариант на Ком-Емине (част от Е3), коментира с усмивка в интервю за Дарик радио европейският вицешампион по ориентиране и уточни, че преходът е само 240 км., докато старопланинският е 600, а положителната денивелация е „брутална“.

Кирил Николов отбеляза, че засега ново преминаване на Ком-Емине не е на дневен ред и ако някога това се случи, то няма да е с цел подобряване на рекорд, а пробягване на маршрута за по-малко от 4 денонощия.

През 2019-та има 15 състезания за планински бегачи, които са включени в международните серии, каза още Дизела. Те са в 11 държави, на 4 континента. Едно от тях е и Пирин ултра, което през тази година за пръв път придоби подобен статут.

В момента спортистът се възстановява от травма и се надява скоро да започне да тренира по-усилено, за да е във форма през лятото на следващата година.