/ netinfo
Доходите на населението
99717
Доходите на населението
  • Доходите на населението
Всички искания на протестиращите биха могли да бъдат решени без уличен натиск, не смятам, че управлението на улицата е правилно. Това коментира в интервю за Дарик пловдивският депутат от Обединени патриоти Александър Сиди. Той припомни, че през 2019 г. доходите на българските граждани ще бъдат рязко повишени в бюджетната сфера, което - по думите му, неминуемо ще доведе до покачване на доходите и в частния сектор.

Борисов се надява протестите да спрат, като паднат цените на горивата

Безспорно цената на живота у нас никак не е евтина,
каза още народният представител и добави, че има какво още да се желае по темата. Според него обаче правителството работи в посока размразяване и постепенно завишаване на доходите.

Протести и автошествия в цялата страна срещу цените на горивата

Той определи баснословните цени, които се спрягат по отношение на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, като манипулация и подчерта, че стойността й не се определя от правителството и подобни цени никога няма да бъдат гласувани.

Относно напрежението около данъците, Сиди увери, че управляващите имат своите резерви. Те ще бъдат обявени, докато се гласува ветото на президента. Депутатът призова аргументите за справяне с проблемите да се чуят от всички, а не хората да бъдат пращани на улицата.

Депутатите приеха на първо четене проектобюджета за догодина

По повод оставката на Валери Симеонов, народният представител заяви: „Нищо ново под слънцето". "През последните години обединените патриоти си говорим през медиите, оставката също се случи през медиите. Напрежението помежду ни се отразява и на хората и затова част от тях са навън да протестират - защото добрият тон в политиката отдавна беше прекрачен“, заключи Александър Сиди.

Чуйте и от приложеното аудио.