/ БГНЕС, колаж
В Пловдивския районен съд с разпит на свидетели продължава делото срещу Георги Георгиев, упражнил насилие над Дебора Михайлова от Стара Загора. Той е обвинен в нанасяне на 18 прорезни рани с макетно ножче, насилствено подстригване на косата ѝ и заплахи с убийство.

Процесът започна в петък, когато показания в съдебната зала даде и самата Дебора.

Преди да влезе в съдебната зала Дебора заяви, че „първото заседание мина по план“ и се надява и следващите да бъдат така. Младото момиче каза още, че ще изчака показанията на всички свидетели и чак тогава ще представи своята версия пред съда.

"Единственото, което очакваме е справедливост. Правим същото, което правихме и предното заседание. Очакваме истината, друго не", заяви Дебора Михайлова.

От своя страна адвокатът на Георги Георгиев – Петко Кънев поиска отвод на съдебния състав заради това, че са разпитвани полицаите, които са участвали в процесуално-следствените действия.

"Поискахме отвод на съда, защото съда прецени, че може да разпитва свидетел, който пряко е участвал в претърсването и изземането на клиента ни. Аз считам, че този въпрос вече е решен. Европейският съд по правата на човека многократно се произнесе, дори има и законодателни промени от февруари месец, които категорично изключват тази възможност полицейските служители, които са участвали в претърсвания и изземания, да бъдат разпитвани в качеството им на свидетели", заяви Петко Кънев – адвокат на Георги Георгиев

Наблюдаващият прокурор по делото Ивелина Косева отказа коментар с мотива, че делото се гледа при закрити врата и няма как да коментира от настоящия момент какви са показанията на свидетелите, нито нещо свързано с това, което се случва в съдебната зала.

Освен днешното, предстоят още две заседания, на които ще бъдат изслушани вещите лица, изготвили експертизите.

Делото преминава при закрити врата, за да не бъдат оповестявани факти от интимния живот на пострадалата и обвиняемия.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БНР, БНТ