/ DarikNews
С една кметска заплата изписаха днес първото за 2020 година бебе на Пловдив - Райчо от УМБАЛ "Свеги Георги". Парите, огромен букет хризантеми и грамота от общината връчи на щастливата майка Анка Ангелова, шефът на дирекция "Здравеопазване" в общината д-р Калин Калинов. 

На Бабинден: Кметска заплата и грамота връчват на първото бебе за 2020 година в Пловдив

Райчо се роди в първата минута на новата година в АГ клиниката на УМБАЛ "Св. Георги". Така той стана не само първото бебе на града под тепетата, но и първото за България, като се бори за тази титла заедно с новородено от Варна. Още преди раждането му кметът на Пловдив Здравко Димитров заяви, че ще дари първата си кметска заплата на първото родено през тази година пеленаче. Така малчуганът, който дойде 5 седмици по-рано от термина си на бял свят, извади късмет.

Първото бебе за 2020 година в Пловдив е Райчо, ще получи кметска заплата

1490 лв. е основната заплата на кмета, но в плика Здравко Димитров е добавил и още пари от свое име, научи DarikNews. "Имам удоволствието от името на кмета Здравко Димитров да ви честитя рожбата. Да ви е живо и здраво бебето, да си го отгледате, възпитате и най-вече да го образовате, защото държавата има нужда от образовани деца", каза д-р Калинов и поднесе огромния букет на щастливата майка.

DarikNews

"Нали знаете, има една поговорка: "Роди ме мамо с късмет...". Бебе Райчо е добре, справи се с проблемите си при раждането и днес го изписваме", обясни началникът на неонатологичното отделение в АГ клиниката проф. д-р Мая Кръстева. Според акушерките пък, малчуганът при всички случаи ще стане медик, тъй като пъпчето му паднало в болницата. 

Кметът на Пловдив дарява една кметска заплата на Бебе №1 за 2020 година

20-годишната Анка Ангелова е от пловдивското село Христо Даново. Тя била омъжена в Куклен и там ще отглежда малкия Райчо, заедно със съпруга си. Бебето било дълго чакано, разказа тя. По думите й с кметската заплата семейството ще купи на бебето количка, креватче и всичко, от което се нуждае.